Fotoboek van de opgravingen en vondsten van de Paters Dominicanen bij de de prehistorische vuursteenmijnen te Rijckholt in 1929, geschonken aan René graaf de Geloes

vorige

Thumbnails-index

volgende

Pagina 11 fotoboek: foto 16 Een excursie op 1 augustus 1921 naar het vuursteenmijnen gebied, georganiseerd door het "Institut International d'Anthropologie".
Hier was een select gezelschap aanwezig met de gastheren René graaf de Geloes en J. Hamal-Nandrin en bekende prehistorici als prof. Cartailhac, abbé Breuil, prof. Peabody uit Cambridge (Mass. USA) en prof. baron de Loë, de conservator van de Musées royaux du Cinquantenaire te Brussel.

Foto's 17-18: impressie van de opgravingen Hamal-Nandrin
Deze 2 foto's uit het onderzoek van Hamal-Nandrin tonen het blootleggen van een schacht en een van de vrijgemaakte galerijen in de vuursteenmijntjes.
Het toont duidelijk de grootschaligheid van het onderzoek van Hamal-Nandrin.
Voor meer informatie over Hamal-Nandrin zie speciale pagina: Het onderzoek van de Belgische archeoloog Prof. Joseph Hamal-Nandrin.


Voor meer achtergrondinformatie over dit fotoalbum en de bijzondere collectie van René graaf de Geloes zie de pagina: Geschiedenis van de Paters Dominicanen te Rijckholt

 Pagina 10 fotoboek : Foto 14:  Onderzoek prehistorische vuursteenmijnen rond 1925 (prof van Giffen)

De foto's op deze pagina zijn beschikbaar gesteld door Jean Pierre de Warrimont en Luc Amkreutz
© 2015 Jean Pierre de Warrimont en Luc Amkreutz

Thumbnails-index